Ericsson surađuje s vodećim mobilnim isporučiteljima u području međuoperabilnosti usluga trenutnog slanja poruka i prisutnosti

USLUGE trenutnog slanja poruka (Instant Messaging) i prisutnosti (Presence Services) nadopunjuju tradicionalno slanje poruka i glasovne usluge omogućujući korisnicima da vide raspoloživost drugih prije nego li uspostave komunikaciju.

Ericsson nudi cjelovitu testnu okolinu za međuoperabilnost, a ona će omogućiti visoku kvalitetu i izvedbu ovih usluga na svim mrežama i terminalima.

Ericsson je objavio testni program za međuoperabilnost usluga trenutnog slanja poruka i prisutnosti (IMPS).

U program testiranja pristupile su kompanije Ecrio, magic4, MessageVine, Motorola, Ruksun Software Technologies i Sony Ericsson.

“Ericsson je vodeći na tržištu Wireless Village temeljenoga trenutnog slanja poruka i usluga prisutnosti, a naš program za testiranje i verifikaciju je najcjelovitija okolina u ovome području za ispitivanje raznovrsnih mreža”, kaže Cragg Nilson, menadžer za strateške proizvode u Ericssonu.

“Ericssonov cilj je osigurati dostupnost terminala, najbolje karakteristike i najvišu razinu kvalitete usluge korisnicima.” Postojeće usluge trenutnog slanja poruka su često namijenjene desktop korisnicima i sadrže ne-međuoperabilne protokole.

Ericssonovo IMPS rješenje je dizajnirano s ciljem pune međuoperabilnosti i optimizirano je za mobilne korisnike – neovisno o ponuditelju usluga, mreže ili proizvođaču opreme.

Rješenje omogućuje korisnicima da daju svoje ili se pretplate na informacije o prisutnosti svojih kontakata, šalju i primaju trenutne poruke i pristupaju chatovima u grupi korisnika.

Ovo rješenje se može konfigurirati kao samostalna usluga prisutnosti, a može biti kombinirano i s trenutnim slanjem poruka ili chatom u grupi korisnika.

Program za ispitivanje i verifikaciju uključuje ispitivanje razvoja međuoperabilnosti, ispitivanje karakteristika mreže i verifikaciju niza ispitivanja.

Okružje s različitim mrežama koje uključuju GSM, GPRS, CDMA2000 i UMTS/WCDMA bit će omogućeno ispitnim partnerima. Ericsson uskoro očekuje pridruživanje drugih kompanija programu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara