Etičko povjerenstvo traži uklanjanje Glasnovićevog plakata i javnu ispriku

Etičko povjerenstvo traži uklanjanje Glasnovićevog plakata i javnu ispriku
Foto: Neovisni za Hrvatsku

ETIČKO povjerenstvo naložilo je stranci Neovisni za Hrvatsku i njihovom kandidatu Željku Glasnoviću da sa svojih mrežnih stranica bez odgode uklone plakat na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku da "jugozomboidi" trebaju "dobiti šaku u glavu".

Etičko povjerenstvo je zaključilo da je tim plakatom povrijeđen Izborni etički kodeks te je zatraženo da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone spornu fotografiju u obliku predizbornog plakata, zajedno s pripadajućim porukama. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

Na spornom predizbornom plakatu Glasnović šakom razbija staklo uz natpise "Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku" i "Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu".      

Glasnovića i Neovisne za Hrvatsku prijavili su Državno izborno povjerenstvo i Mreža antifašistkinja Zagreba. Oni su zatražili očitovanje Etičkog povjerenstva jer smatraju da je riječ o pozivu na nasilje, što je u suprotnosti s etičkim kodeksom.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara