EU fondovi: IPARD natječaj za ruralni razvoj otvara se 16. rujna

Ilustracija: Arhiva

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, obavijestila je da će 16. rujna 2013. godine biti raspisan IPARD natječaj za Mjeru 202 “Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja”, a bit će otvoren do 18. listopada 2013. godine.

Nakon ovog natječaja, do daljnjega neće biti raspisivanja drugih novih natječaja za tu ili druge IPARD mjere.
 
Naime, obzirom na veliki interes za bespovratna sredstva IPARD programa te uslijed velikog broja zaprimljenih prijava na dosadašnje IPARD natječaje, čiji ukupni traženi iznos potpore premašuje trenutno raspoloživa sredstva, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do kraja 2013. godine, dok ne obradi sve do sada zaprimljene prijave, neće raspisivati nove natječaje.
 
Nakon toga, Agencija će u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, dogovoriti daljnje aktivnosti.
Nastavno na IPARD program, slijedom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ministarstvo poljoprivrede radi na kreiranju mjera koje će se uvrstiti u Program ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014.-2020. te će do kraja ove godine biti dostupni detalji o mogućnostima za sufinanciranje investicija u ruralnim područjima za predstojeće razdoblje.
 
Program ruralnog razvoja pružat će mnogo više mogućnosti od IPARD programa za ulaganja u razvoj ruralnih područja. Kroz mjere Programa ruralnog razvoja sufinancirat će se projekti koji će pridonijeti intenziviranju i jačanju poljoprivrednih i ostalih gospodarskih aktivnosti, zapošljavanju stanovništva u ruralnom području te općenito održivom razvoju hrvatskih ruralnih područja.
 
Od početka provedbe IPARD programa (nakon 18 provedenih natječaja) do danas je u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimljeno 1142 projekta s ukupnom visinom ulaganja od 3,5 milijardi kuna te traženim iznosom potpore od 2,1 milijarde kuna.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara