Europski ministri: Turističke aktivnosti i putovanja u EU treba obnavljati u fazama

Europski ministri: Turističke aktivnosti i putovanja u EU treba obnavljati u fazama
Ilustracija: EPA

ŠEFOVI diplomacija EU složili su se o potrebi postupnog obnavljanja turističkih aktivnosti i putovanja u EU, rekao je u ponedjeljak hrvatski ministar Gordan Grlić Radman, ističući da je potreban oprez unatoč povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u RH.

"Hrvatskoj je kao turističkoj zemlji u interesu imati turiste, popuniti hotele, ali treba vidjeti na koji način ćemo to moći učiniti", rekao je hrvatski ministar vanjskih poslova, po završetku virtualnog sastanka održanog na inicijativu njegovog njemačkog kolege Heika Maasa.

Ministri vanjskih poslova Hrvatske, Njemačke, Austrije, Bugarske, Cipra, Grčke, Italije, Malte, Portugala, Slovenije i Španjolske složili su da je potrebno postupno obnavljati turističke aktivnosti i putovanja unutar EU.

Zajednička deklaracija

Usuglasili su zajedničku deklaraciju u kojoj pozivaju "sve poduzetnike u turističkom sektoru da uvedu mjere opreza i zaštite turiste kada se omogući njihov dolazak", rekao je Grlić Radman. 

Ističe da se građanima treba omogućiti "sigurno putovanje i siguran povratak kući". 

Grlić Radman kaže da postoji optimizam s obzirom na povoljnije epidemiološke situacije, ali je i dalje potreban oprez.

"Hrvatska se otvara, ali još uvijek smo oprezni", napomenuo je Grlić Radman.  

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara