Europski parlamentarci s kolegama iz BiH o europskim integracijama

Europski  parlamentarci s kolegama iz BiH o europskim integracijama
PROŠIRENJE Europske unije neće biti završeno dok joj se ne priključe zemlje zapadnoga Balkana, izjavio je u srijedu voditelj izaslanstva Europske komisije u BiH Michael Humphreys u Mostaru prigodom 6. interparlamentarnog zasjedanja zajedničke komisije oba doma parlamenta BiH i izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH, Albanijom i Srbijom i Crnom Gorom.

Humphreys je pozvao parlament BiH da ubuduće više raspravlja o europskim integracijama nego što je to do sada bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Doris Pack, koja predvodi izaslanstvo Europskog parlamenta, kazala je na početku mostarskog zasjedanja kako je "situacija u Mostaru i dalje delikatna, jer još postoje podjele u tom gradu". Navodeći primjer Slovenije kao zemlje iz jugoistočne Europe koja je postala član EU, Pack je u vezi s hrvatskim napredovanjem na putu u članstvo rekla kako će "Republika Hrvatska iduće godine početi pregovore o priključenju EU".

U nastavku zasjedanja iza zatvorenih vrata, kako je službeno najavljeno, parlamentarci BiH sa svojim će europskim kolegama raspravljati o političkoj situaciji u BiH, promjeni ustava BiH te o ulozi visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Nakon cjelodnevnog zasjedanja održat će se konferencija za novinare izaslanstva europskog parlamenta i parlamentaraca BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara