Evo kako vrh SDP-a komentira novu Vladu: Ovaj politički protivnik opasan je za Hrvatsku

Evo kako vrh SDP-a komentira novu Vladu: Ovaj politički protivnik opasan je za Hrvatsku

Foto: FAH

JUČER je nakon 15 sati zasjedanja u Hrvatskom saboru, predstavljanja nove Vlade Tihomira Oreškovića, iscrpnih repliciranja i prepucavanja konačno izglasana nova hrvatska Vlada. Istaknuti SDP-ovci tijek rasprave i finale procesa komentirali su na svojim Facebook profilima.

Bivši predsjednik Vlade Zoran Milanović tijekom dana je objavio kako je njegova vlada bila narodna vlada, a za budućnost je najavio jaki SDP za još jaču Hrvatsku.

"Moj program je jaki SDP za još jaču Hrvatsku. Mijenjanjem SDP-a mijenjamo Hrvatsku, a to smo u ove četiri godine jasno pokazali. Želim dalje jačati stranku i okupljati SDP i modernu hrvatsku ljevicu. U SDP-u nikada nije bilo razdvajanja, no kad govorim o okupljanju, mislim na ono što se dogodilo u zadnjih godinu dana u samom SDP-u, kao i na hrvatskoj ljevici i lijevom centru. Ono što smo prošli kroz to vrijeme, posebno u kampanji, do sada je neviđeno. To je bila pozitivna energija, koja nije bila usmjerena ni protiv koga u stranci, nego samo protiv političkog protivnika za kojeg smo tvrdili, a tvrdimo i dalje, da je opasan po Hrvatsku", napisao je Milanović.

Moj program je jaki SDP za još jaču Hrvatsku. Mijenjanjem SDP-a mijenjamo Hrvatsku, a to smo u ove četiri godine jasno...

Posted by Zoran Milanović on Friday, January 22, 2016

Naposlijetku je novom premijeru poželio sreću u obavljanju posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završila farsa"

"Novom predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Tihomiru Oreškoviću, želim sve najbolje. Neće biti jednostavno, ali puno lakše nego 2011.", zaključio je Milanović.

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić cijelu je priču nazvao farsom.

"Završila farsa. Karamarko rekao da će dobit 90 glasova, toga smo se naslusali. Ćuprijaneri pokazali pravo lice i uz glasove pritvorenika prošla Vlada. Ali poštovat treba izbor, sad neka rade po programu koji naravno nemaju i provode reforme koje se, naravno, neće dogoditi. Drago mi je da je prva reforma, to da ukinu reformu školstva, odmah propala. Bit će vremena za ocjenjivanje, a ja cu se sa vama na fejsu kao potpredsjednik i ministar pozdravit kad preuzmu sve moje poslove. A onda u nove pobjede", napisao je Ostojić na Facebooku. 

Zavrsila farsa..karamarko rekao da će dobit 90 glasova..toga smo se naslusali...cuprijaneri pokazali pravo lice...i uz...

Posted by Ranko Ostojić on Friday, January 22, 2016

I Arsen Bauk se putem Facebook oprostio od ministarske fotelje.

"Izglasavanjem povjerenja Vladi Republike Hrvatske prestala je moja dužnost ministra uprave. Hvala svima koji su mi pomagali u obnašanju te dužnosti, onima koji su me podržavali u radu, kao i svima onima koji su me kritikama poticali na bolji rad", napisao je Bauk.

Izglasavanjem povjerenja Vladi Republike Hrvatske prestala je moja dužnost ministra uprave. Hvala svima koji su mi...

Posted by Arsen Bauk on Friday, January 22, 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara