Doznajemo: Sanaderovi odvjetnici besplatno radili za HDZ-ovu Vladu u slučaju Crnoja

Doznajemo: Sanaderovi odvjetnici besplatno radili za HDZ-ovu Vladu u slučaju Crnoja

Foto: Hina, Index

NAKON dvodnevnog sastančenja čelnih ljudi Vlade, Mijo Crnoja jučer je podnio ostavku na dužnost ministra branitelja samo šest dana nakon što je preuzeo tu funkciju.

Crnoja se već u prvom tjednu na dužnosti suočio s nizom afera. Kako je otkrio Index, Crnoja je već godinama prijavljen u Samoboru na adresi na kojoj nema ništa osim straćare, a cijelo to vrijeme živi u Podsusedu.

Također je otkriveno da je Crnoja zbog nasilja ležao u Remetincu, odnosno da je nokautirao vozača autobusa koji mu je isporučio paket, ali i da godinama maltretira susjedu koja je invalid.

Angažirani Sloković, Novak i Prodanović

U dvodnevnoj raspravi o sudbini sada već bivšeg ministra angažirani su i pravni stručnjaci. Iz Vlade su nam potvrdili kako je riječ o Jadranki Sloković, Jasni Novak i Čedi Prodanoviću čije su usluge bile u potpunosti besplatne.

"S obzirom da se radilo isključivo o jednokratnoj usluzi savjetničke prirode vanjskih suradnika, pravnih eksperata Jadranke Sloković, Jasne Novak i Čede Prodanovića, sudionika jučerašnje stručne rasprave zajedno s pravnim stručnjacima Domoljubne koalicije i Mosta,  njihove su usluge bile u potpunosti besplatne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenja iznesena u raspravi nisu notirana kao poseban dokument, ali je njihov sadržaj dostupan javnosti i razvidan iz izjave prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka", odgovorili su iz Vlade na upit novinara Indexa.

Karamarko tvrdi da ne postoji nikakva krivnja

"Na osnovu svega što smo pročitali, ne postoji nikakva krivnja. Bilo je svakakvih tumačenja i svakakvih verzija. Podsjetio bih vas da smo imali Domovinski rat i neke mlade ljude koji su u njemu sudjelovali pa tako i gospodin Crnoja. Kao častan čovjek, odlučio je reći - sad idem", komentirao je Karamarko nakon što je objavljena vijest o Crnojinoj ostavci.

"Protekla su dva dana u kojima smo razglabali i sve sam dokumente dao pravnim ekspertima koji su zaključili da nema krivice. Podnio sam ostavku jer ne želim nanositi štetu Vladi i premijeru.

Nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret. Pozdravljam sve hrvatske branitelje", sinoć je komentirao sam Crnoja.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara