Facebook priprema "ratnu sobu"

Facebook priprema "ratnu sobu"
Foto: 123rf

FACEBOOK priprema ''ratnu sobu'' u svojem sjedištu u Kaliforniji kako bi spriječio ponavljanje onoga što se dogodilo na toj društvenoj mreži tijekom američkih izbora 2016. godine, kada je na njoj kolala gomila političkih dezinformacija, javlja CNN.

U ratnoj sobi trebali bi se skupiti voditelji timova zaduženih za različita pravna i sigurnosna pitanja tvrtke.

Za Facebook rade i bivši zaposlenici američke obavještajne službe

Naime, Facebook je pod ozbiljnim nadzorom Kongresa, saveznih istražitelja i medija nakon što se doznalo da su ruski vladini operativci manipulirali informacijama na toj društvenoj mreži kako bi utjecali na politički stav Amerikanaca tijekom izbora 2016. godine.

Kompanija je odlučila zaposliti na tisuće novih moderatora, investirala je u umjetnu inteligenciju, uključila bivše zaposlenike američke obavještajne službe i postavila nova pravila za političku promidžbu.  

''Ratna soba je doslovce rezultat dvogodišnje goleme investicije i u ljude i u tehnologiju kako bismo osigurali da je naša mreža spremna za izbore. Soba je izgrađena na svom dosadašnjem trudu u suzbijanju lažnih računa i širenja dezinformacija na našim platformama", izjavio je za CNN Samidh Chakrabarti, jedan od direktora Facebooka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara