FBI pretražio ured Trumpovog odvjetnika, on novinarima poručio da je to sramotan potez

FBI pretražio ured Trumpovog odvjetnika, on novinarima poručio da je to sramotan potez

Foto: FaH (EPA)

FBI je pretražio ured osobnog odvjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michaela Cohena, objavio je The New York Times.

Cohen se zatekao u središtu kontroverze oko isplate novca porno zvijezdi koja tvrdi da je 2006. imala spolne odnose s Trumpom i da je dobila novac da o tome ne govori uoči predizborne kampanje 2016.

Stephen Ryan, Cohenov odvjetnik, potvrdio da je da je FBI pretražio ured i da je uzeo određene dokumente.

Akcija izvedena po Muellerovu nalogu

Kazao je da je akcija izvedena dijelom po nalogu ureda posebnog istražitelja Roberta Muellera, dodajući kako smatra da je bila "posve neprimjerena i nepotrebna".

Cohen nije imao komentara, kao ni Muellerov glasnogovornik.

Mueller istražuje optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016. i mogući dosluh Trumpove kampanje s Moskvom. Rusija to niječe, kao i Trump i Bijela kuća.

Ryan je rekao da je Cohen surađivao s vlastima i predao tisuće dokumenata. Jedan izvor je rekao da je FBI zaplijenio e-mailove, porezne i poslovne dokumente, navodi list.

Trump: To je sramota


Nedugo potom, Trump je novinarima u Bijeloj kući izjavio kako je to sramotna akcija i lov na vještice.

Govoreći s novinarima u Bijeloj kući, Trump je tim posebnog istražitelja Roberta Muellera nazvao najpristranijom grupom ljudi.

Ponovio je i svoj stav da se državni odvjetnik Jeff Sessions ne bi trebao izostaviti iz nadgledanja Muellerove istrage o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara