FBI uhitio kralja spama: Ovaj čovjek je poslao 27 milijuna spam poruka na Facebook

Foto: BBC

SANFORD Wallace, haker koji je korisnike Facebooka zagušio s više oko 27 milijuna spamova, predao se agentima FBI-a u Kaliforniji i mogao bi zapeti u zatvoru narednih deset godina.

Optužen je da je razvio program koji je probio Facebookove filtere za spam i potom mamio korisnike da mu šalju podatke o svojim računima. Tužitelji tvrde da je Wallace, poznat pod nadimkom kralj spama, objavljivao poruke na zidovima Facebookovaca koje su izgledale kao da im ih šalju prijatelji, a pozivale su da posjete web-stranicu na kojoj bi im krao korisničke podatke.

Samo od studenog 2008. do ožujka 2009. zatrpao je oko pola milijuna Facebook računa s 27 milijuna spamova. Iako mu je već tada izrečena sudska zabrana posjećivanja Facebookovih stranica, kralj spama je u niz navrata prekršio i nastavio tisuće ljudi zatrpavati spamovima.

Već je izgubio jednu građansku parnicu s MySpace-om, no ovaj bi put, prenosi BBC, stvarno mogao završiti u zatvoru. Nakon što ga je uhitio FBI, platio je 100 tisuća dolara jamčevine, pa će suđenje čekati na slobodi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara