FBI upozorava na virusom zaražene e-mailove

AMERIČKI Savezni istražni ured (FBI) upozorio je javnost da ne otvara e-mailove za koje se čini kao da su poslani iz tog ureda, a koji su ustvari djelo prevaranata koji putem e-mailova šire računalne viruse.

FBI je u izjavi poslanoj iz njihovog sjedišta u Washingtonu potvrdio da e-mailovi koji u naslovu pošiljatelja impliciraju da se radi upravo o tome uredu nisu poslani iz FBI-a , te da Ured ne prakticira slanje takvih mailova javnosti.

Prevarantski e-mailovi sadrže poruku u kojoj se tvrdi da FBI prati upotrebu Interneta od strane korisnika koji je takav e-mail dobio te da je korisnik bio na ilegalnom Web siteu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje se u sadržaju e-maila traži od primatelja da otvori dodatak (attachment) i da odgovori na neka pitanja koja su navodno u  dodatku. Upravo taj dodatak sadrži računalni virus te zbog toga takve e-mailove treba obrisati. FBI u svome priopćenju poziva korisnike računala da ne otvaraju takve dodatke.

Inače FBI u saveznoj državi Zapada Virginiji ima Centar za istrage Internet kriminala, ali taj centar istražuje nezakonito korištenje Internetom i računalima, a ne kako se u e-mailu tvrdi nadzorom korištenjem Interneta običnih građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara