Fejsom se širi vijest o silovanju maloljetnice u Rijeci. To je laž

Fejsom se širi vijest o silovanju maloljetnice u Rijeci. To je laž
Ilustracija: 123rf

POLICIJSKA uprava primorsko-goranska zaprimila je dojavu o neistinitim i neprovjerenim informacijama koje se šire putem društvenih mreža o počinjenom silovanju maloljetne ženske osobe na području Trsata u Rijeci prije nekoliko dana, a koja informacija je izazvala zabrinutost javnosti, objavila je policija.
 
"Ističemo kako nije istina da se dogodilo kazneno djelo silovanja maloljetnice, već je policija zaprimila kaznenu prijavu u kojoj punoljetna ženska osoba prijavljuje da ju je nepoznata muška osoba pokušala silovati", objavila je policija.
 
"Policijski su službenici dužni postupati po zaprimljenim prijavama pa se tako i u odnosu na prijavljeni događaj već od trenutka prijave provodi opsežno kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska i procesuiranja počinitelja, kao i utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti navedenog događaja.
 
Pozivamo građane da ne šire neistinite i neprovjerene informacije putem društvenih mreža ili usmeno te ih molimo ukoliko imaju neka saznanja o navedenom događaju da ista dojave policiji na broj 192 ili na e-mail: primorsko-goranska@policija.hr", stoji u priopćenju policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara