Ferrero-Waldner: Austrija neće blokirati proširenje EU-a

AUSTRIJANCI neće provesti u djelo prijetnje o ulaganju veta na potpisivanje sporazuma o proširenju EU-a koje bi se formalno trebalo ostvariti u Ateni 16. travnja, izvijestila je u pismu upućenom grčkom kolegi Georgiosu Papandreu austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Waldner.

Pismo je poslano 25. siječnja, a informaciju o tome objavio je u petak austrijski list Kurier. Grčka trenutačno predsjedava EU-om.

U pismu se među ostalim kaže kako će ´Austrija u potpunosti podupirati napore grčkoga predsjedništva u poduzimanju potrebnih koraka kako bi se povijesno potpisivanje sporazuma o članstvu u Uniji moglo realizirati 16. travnja u Ateni´.

Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, koji je kao i Ferrero Waldner član konzervativne Narodne stranke, zaprijetio da Austrija neće potpisati sporazum o pristupu EU-u 10 novih zemalja ukoliko se prethodno ne postigne dogovor o tranzitnim restrikcijama na austrijskim autocestama. Do sada se o regulaciji prometa autocestama koje prolaze kroz alpsko područje nije raspravljalo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara