VIDEO Tropska oluja poharala Filipine, najmanje 26 mrtvih i 23 nestalih

VIDEO Tropska oluja poharala Filipine, najmanje 26 mrtvih i 23 nestalih
Foto: Hina
 
DVADESET šest osoba smrtno je stradalo u klizanju tla izazvanom tropskom olujom Kai-Tak na otoku u istočnom dijelu Filipina, a 23 osobe smatraju se nestalima, objavile su vlasti.
 
Vijest o poginulima na otoku Biliran objavljena je dan nakon prolaza oluje arhipelagom. Kai-Tak posebno se obrušio u subotu na istočne otoke Samar i Leyte, primoravši na evakuaciju gotovo 88.000 osoba.
 
 
Vlasti upozoravaju na nove poplave i klizanja tla
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ukupno je 26 osoba poginulo u klizanju tla u četiri grada" na otoku Biliran, kazao je Sofronio Dacillo, pokrajinski dužnosnik službe za upravljanje katastrofama.
 
Gerardo Espina, guverner Bilirana, otoka sasvim blizu Leytea, potvrdio je broj mrtvih na TV postaji ABS-CBN, dodajući da se 23 osobe smatraju nestalima. Vlasti su u subotu utvrdile smrt tri osobe, ali se ne zna jesu li uključene u novu bilancu.
 
U nedjelju je Kai-Tak izgubio na snazi i pretvorio se u tropsku depresiju, ali su vlasti upozorile na mogućnost poplava i klizanja tla.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Filipine, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Filipini.
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara