Filipini: U eksploziji bombe poginulo 13 osoba, 12 ozlijeđenih

U EKSPLOZIJI bombe za koju se sumnja da su je aktivirali muslimanski pobunjenici, poginulo je 13 osoba, među kojima i gradonačelnik grada Datu Pianga na južnom filipinskom otoku Mindanau, a ozlijeđeno je 12 osoba, izvijestili su u utorak vojni izvori.

Gradonačelnik Saudie Ampatuan, musliman, izlazio je iz svog doma kada je u njegovoj blizini eksplodirala teledirigirana bomba, pri čemu je osim njega poginulo još nekoliko visokih lokalnih dužnosnika i nekoliko civila, izvijestio je glasnogovornik vojske, bojnik Julieto Ando.

´Pretpostavljamo da su bombu podmetnuli pripadnici Islamske oslobodilačka fronte Moro (MILF)´, kazao je Ando, dodavši kako bi motiv napada mogao biti pokušaj pobunjenika da blokiraju izgradnju cesta, koje oni vide kao prijetnju. Dodao je kako vjeruje da bombu ručne izrade takve razorne moći mogu izraditi samo pripadnici MILF-a.

Glasnogovornik MILF-a Eid Kabalu odmah je opovrgao umiješanost gerilske skupine u napad, kazavši kako bi eksplozija mogla biti posljedica lokalnih političkih previranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara