Filipinski diktator prijeti protjerivanjem europskih veleposlanika jer kritiziraju rat protiv droge

Filipinski diktator prijeti protjerivanjem europskih veleposlanika jer kritiziraju rat protiv droge

Foto: Hina

FILIPINSKI predsjednik Rodrigo Duterte zaprijetio je da će protjerati europske veleposlanike zbog navodnog miješanja u unutarnje stvari zemlje tako što kritiziraju kontroverzni vladin rat protiv droge.

Ta je prijetnja uslijedila nakon što je skupina europarlamentaraca upozorila da bi se Filipinima mogle uvesti sankcije ako se ne zaustavi niz ubojstava povezanih s borbom protiv narkotika.

Glupi dečki iz EU-a

Duterte je također ustvrdio da "glupi dečki iz Europske unije" žele Filipine izbaciti iz UN-a.

"Mislite li da će se Rusija i Kina s time složiti? Mislite da će se ostale zemlje članice ASEAN-a na to pristati?", upitao je Duterte.

"Veleposlanici tih zemalja, ako me slušate, odmah mi odgovorite, jer bi sutra mogli prekinuti diplomatske kanale. Imate 24 sata da napustite moju zemlju. Svi do jednog!", istaknuo je.

Totalni rat protiv droge

Europske zemlje među najžešćim su kritičarima vladine kampanje protiv droge u kojoj je u policijskim akcijama ubijeno više od 3.000 ljudi.

Skupine za ljudska prava zatražile su neovisnu istragu, tvrdeći da se taj broj penje i do 12.000 ubijenih osumnjičenika koji nisu imali priliku braniti se na sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara