Film "Bringing Down the House" najgledaniji proteklog vikenda u SAD-u

OBITELJSKA komedija "Bringing Down the House" sa Steveom Martinom i Queen Latifah, nominiranom za 75. dodjelu Oscara za sporednu ulogu u "Chicagu", zauzela je prvo mjesto gledanosti u SAD-u protekloga vikenda. gledanosti u SADu protekloga vikenda. L

Filmska satira o rasizmu u produkciji Walt Disney Co. ostvarila je zaradu od 31,7 milijuna dolara tijekom vikenda, priopćila je specijalizirana kuća Exhibitor Relations.

Na drugom je mjestu akcijski film "Tears of the Sun" s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi, koji je nakon prvog vikenda prikazivanja zaradio 17,2 milijuna dolara.

Kako navode analitičari, "House" se, čini se, okoristio oskarovskom nominacijom Queen Latifah u kategoriji najbolje sporedne glumice u 13 puta nominiranom mjuziklu "Chicago".

U filmu ""Bringing Down the House" ova pjevačica hip-hopa i glumica tumači ulogu pogrešno optužene žene koja u zatvoru započinje vezu putem elektronske pošte s razvedenim odvjetnikom kojeg tumači Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je puste iz zatvora, potraži ga kako bi joj pomogao uložiti žalbu na presudu. No kad se on tome usprotivi, ona se okomi na njegov dom, život i posao s ciljem da ga osramoti.

U sasvim drukčijem filmu "Tears of the Sun", Willis tumači pomorskog časnika koji prolazi krizu savjesti spašavajući američku liječnicu (Monica Belucci) i njezine pacijente tijekom fiktivnog građanskog rata.

Iako je film ostvario znatno manju zaradu od svojeg suparnika, producenti su zadovoljni prodajom ulaznica budući da se u oba slučaja radi o filmovima namijenjenima mladoj muškoj publici.

Iza ova dva filma, na trećem je mjestu komedija "Old School" u produkciji DreamWorksa, sa zaradom od 9,2 milijuna dolara, a slijedi kandidat za Oscara "Chicago" o plesačicama i pjevačicama-ubojicama, koji je popevši se s petog na četvrto mjesto zaradio 6,9 milijuna dolara i do sada ukupno 114,5 milijuna dolara.

Prošlotjedni film na broju četiri "Kako se riješiti frajera u 10 dana" pao je na peto mjesto sa 6,8 milijuna dolara, što je 34 posto manje nego tjedan ranije. Film s Kate Hudson i Matthewom McConaugheyjem u produkciji Paramount Picturesa ostvario je ukupnu zaradu od 86,9 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara