Film naziva "Why Croatia sux" osvanuo na YouTube-u

Film naziva "Why Croatia sux" osvanuo na YouTube-u

FILMIĆ  "Why Croatia sux" (internetski žargon za riječ "sucks"), najvjerojatnije slovenskog autora, osvanuo je na stranicama YouTube, ili JuBiTo-a, što je naziv koji se udomaćio u našoj zemlji.

Film na vulgaran način opisuje odnos Hrvatske i Slovenije, s naglaskom na nepravednoj podjeli Piranskog zaljeva. Autor se vraća u daleku povijest, prije 1300 godina, kada je po njemu, čitav Piranski zaljev bio Slovenski. On također prisvaja i dijelove Istre pozivajući se na granice iz 1914. godine, a onda su "došli kradljivci Talijani, te jadnim Slovencima ukrali dio obale 1945". Kasnije su i Hrvati 1991. krenuli u prisvajanje "vjekovne slovenske obale".

Slovenac se pita kako je moguće da država koja u sklopu svojih granica ima tisuću kilometara mora, može krasti od male, ali više razvijene države, koja je uz to članica Europske unije.

"Hrvati kradu zemlju, pitajte Srbe, Mađare i Bosance", navodi drski Slovenac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati mrze Srbe", piše autor filma dodajući: "...ali i sve ostale. Ali ono što me najviše živcira je njihova šahovnica."

"Europski lideri! Ne dozvolite ulazak ovim barbarima u EU. Umjesto toga, pozovite Srbiju, Albaniju, ili Makedoniju koje su manje razvijene, ali ipak ne kradu tuđi teritorij", piše ljuti Slovenac, te ipak dodaje kako Srbija nepravedno prisvaja Kosovo.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara