UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Objavljen film o eutanaziji koji nije lako pogledati, čovjek je umirao u mukama

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Objavljen film o eutanaziji koji nije lako pogledati, čovjek je umirao u mukama

Screenshot: YouTube

KRATKI film koji prikazuje posljednje dane 56-godišnjeg Grega Simsa koji je 2005. godine umro od tumora na mozgu uznemirio je gledatelje, ali i javnost širom Australije i svijeta.

Agonija bolesnog čovjeka prikazana u filmu toliko je uznemirujuća da većina gledatelja film nije mogla pogledati do kraja, a i oni koji jesu viđeno nisu mogli opisati riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj film koji zagovara eutanaziju uistinu je uznemirujući. U njemu vidimo bolesnog Simsa u različitim fazama bolesti. U jednoj sceni Australac se toliko grči od bolova da pada s bolničkog kreveta dok njegova obitelj sve to bespomoćno gleda.

Pravo na umiranje

Film je režirao Justin Kurzel, a u javnost su ga pustili australski aktivisti koji se bore za pravo na eutanaziju iz Victoriae.

Redatelj filma "Go Gentle" Paul Price rekao je o ovom filmu: "Budite sigurni da je priča o Gregu Simsu istinita. Ono što vidimo u ovom filmu događa se, doduše, samo malom broju smrtno bolesnih ljudi, ali bol i patnja koju su Greg i njegova obitelj proživljavali postoji i postojat će i dalje, sve dok se ljudima ne omogući da sami izaberu hoće li okončati svoj život."

Gregova kći Nia otkrila je detalje o posljednjim danima svog oca, kako bi njegova patnja pomogla aktivistima u borbi za pravo na eutanaziju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara