Film Pjera Žalice "Gori vatra" pobjednik festivala u Marrakechu

DUGOMETRAŽNI film "Gori vatra" bosansko-hercegovačkog redatelja Pjera Žalice osvojio je u srijedu Zlatnu zvijezdu na 3. međunarodnom filmskom festivalu u Marrakechu, priopćili su organizatori.

Nagradu je producentu Zijadu Mehiću predala francuska glumica Nathalie Baye, predsjednica ovogodišnjeg festivala, nakon što je njemački redatelj Volker Schloendorff objavio odluku žirija zaduženog za igrane filmove.

Film "Gori vatra" u utorak je u Zagrebu svečano otvorio 1. Zagreb Film Festival (7.-11. listopada), u prisustvu redatelja i brojnih glumaca iz filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djelo je već ove godine nagrađivano na filmskom festivalu u Locarnu (Srebrni leopard) i Sarajevu (najbolji igrani film u Regionalnom programu).

U kategoriji kratkometražnih filmova, Francuskinja Stephanie Duvivier osvojila je u Marrakechu Zlatnu zvijezdu za film "Himna gazeli", francusko-marokanskoj koprodukciji.

Posebna nagrada žirija dodijeljena je igranom filmu "The station agent" američkog redatelja Toma McCarthyja.

Organizirano od 3. do 8. listopada u marokanskom carskom gradu Marrakechu, treće izdanje festivala obilježio je kvalitetan program i otvaranje prema publici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara