Fischer: Potreban je međunarodni konsenzus za status Kosova

NJEMAČKI ministar vanjskih poslova Joschka Fischer izjavio je u srijedu u Prištini da je za rješenje političkog statusa Kosova potreban međunarodni konsenzus.

Šef njemačke diplomacije razgovarao je s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom o situaciji na Kosovu i o provedbi standarda koje je Kosovu odredila međunarodna zajednica kao uvjet za otvaranje rasprave o statusu Kosova.

"Za rješenje političkog statusa Kosova potreban je međunarodni konsenzus. Da bi se Kosovo približilo Europi treba ispuniti međunarodne standarde", rekao je Fischer i kao prioritetne zadaće istaknuo uspostavu vladavine prava i odgovarajući položaj manjina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fischer, čije je zemlja članica Kontaktne skupine za Kosovo, razgovarao je i s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem te s drugim političkim predstavnicima Albanaca kao i Srba.

Njemački ministar vanjskih poslova doputovao je u jednodnevni posjet Kosovu iz Tirane, s izvjesnim zakašnjenjem zbog tehničkih problema na njegovom zrakoplovu.

Fischer je posjet Kosovu počeo u Prizrenu gdje se susreo s njemačkim vojnicima u sklopu KFOR-a. U sjedištu KFOR-a u Prištini on je razgovarao, iza zatvorenih vrata, sa zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a Larrijem Rossinom i zapovjednikom KFOR-a, francuskim generalom Yvesom de Kermabonom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara