Florence Hartmann izbacili iz restorana u BiH, vlasnik joj poručio: "Nisi dobrodošla"

Florence Hartmann izbacili iz restorana u BiH, vlasnik joj poručio: "Nisi dobrodošla"

Foto: Hina

BIVŠA glasnogovornica Haškog suda Florence Hartmann jučer je u Prijedoru prilikom obilježavanja Dana bijelih traka doživjela neugodnost kad su je u jednom restoranu odbili poslužiti jer je nosila Bijelu traku.

Goran Dakić, vlasnik restorana u kojem se incident dogodio, za Klix.ba negirao je navode da je osoblje njegovog restorana odbilo poslužiti Florence Hartmann. On je rekao kako gostima jučer nisu dozvolili da nose bijele trake jer ne žele od restorana napraviti okupljalište za bilo kakve skupove.

"Prije nekoliko godina ljudi su se okupljali u našem restoranu s bijelim trakama i svi su mislili da smo mi organizatori skupa. Jučer sam zamolio goste da ne nose bijele trake te da ih stave nakon napuštanja objekta. Florence Hartmann je došla s bijelom trakom, a nakon što ju je konobar zamolio da je skine, ona ju je njemu pokušala staviti. Tada smo je zamolili da to ne radi i da napusti restoran, na što je ona burno reagirala", rekao je Dakić.


On je dodao kako u restoranu nisu dozvoljena bilo kakva politička i nacionalna okupljanja i da takvi gosti neće biti posluženi. Iznervirana Hartmann jučer ih je optužila da ne poštuju ljudska i građanska prava te im poručila kako će ih tužiti.

"U restoranu zapošljavamo radnike svih vjera i nacija. Poručujemo Florence Hartmann i njoj sličnim stranim dobročiniteljima koji žele da nas uče čije su žrtve veće i čije suze više bole, da u našoj kući nisu dobrodošli", zaključio je Dakić.

Dan bijelih traka obilježava se svake godine na jučerašnji dan kao podsjetnik na 3.176 ubijenih Prijedorčana u ratu. Simbolika dolazi iz posljednjeg dana svibnja 1992. godine kad su vlasti bosanskih Srba u ovom gradu izdale naredbu da nesrpsko stanovništvo obilježi kuće bijelim zastavama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara