Fond za regionalni razvoj ove godine uložio 120 milijuna kuna

OVE JE godine za 68 programa, ukupno vrijednih 350 milijuna kuna koje na regionalnoj i lokalnoj razini sufinancira, Fond za regionalni razvoj izdvojio 120 milijuna kuna, novinarima je za današnjeg posjeta Jasenovcu i zapadnim naseljima te općine u kojima se gradi vodovod "Zapadna Posavina" rekao predsjednik Uprave Fonda Danijel Žamboki.

Od 120 milijuna, po njegovim riječima, najviše je, osam milijuna kuna, dobila Vukovarsko-srijemska županija, a najmanje, tri milijuna, Istarska. Sisačko-moslavačka županija za izgradnju lokalne infrastrukture dobila je šest milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Fondu se nadaju da će za iduću godinu iz državnog proračuna osigurati i za regionalne i lokalne programe namaknuti oko 350 milijuna kuna. Iduće će se godine, dodao je Žamboki, izrađivati projekte tako da ubuduće možemo iskoristiti i novac europskih fondova, t.j. tako da ti projekti odgovaraju zahtjevima tih fondova.

Inače sa šest milijuna kuna u Sisačko-moslavačkoj županiji Fond sufinancira projekte vrijedne 45 milijuna kuna, a dva od njih u jasenovačkoj općini. Za vodovod "Zapadnu Posavinu", ukupno vrijedan 3,328.000 kuna, Fond je izdvojio 1,650.000 kuna, a za drugi projekt izgradnju kanalizacije i pročišćivača otpadnih voda, vrijedan 2,598.421 kunu, Fond je izdvojio 1,300.000 kuna. Ostatak novca daje Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva, Hrvatske vode, Županija i Općina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara