FOTO Auto u Pločama sletio s ceste i ostao visjeti nad kanalom. Putnici spašeni

FOTO Auto u Pločama sletio s ceste i ostao visjeti nad kanalom. Putnici spašeni
Foto: PU dubrovačko-neretvanska

JUČER, 17. siječnja, nešto iza 13 sati Policijska postaja Metković zaprimila je dojavu o slijetanju osobnog vozila s državne ceste D-8 na predjelu Marinuša u gradu Ploče. Po dojavi, vozilo je sletjelo prema kanalu s vodom, a iz vozila se čulo zapomaganje.

Odmah nakon zaprimljene dojave policijski službenici su s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Metković i djelatnikom Dubrovnik cesta obišli šire mjesto događaja te su na udaljenosti od oko 500 metara u polju, preciznije uz zemljani poljski put na predjelu zvanom Peline, uočili vozilo koje je visjelo nad odvodnim kanalom, a u kojem se nalazilo više starijih osoba. S obzirom na to da je izvlačenjem osoba prijetila opasnost da se vozilo prevrne na krov i upadne u kanal s vodom, vozilo se sajlom prikačilo za vatrogasno vozilo i tako osiguralo od možebitnog prevrtanja, nakon čega se pristupilo izvlačenju osoba iz vozila.

Sve četiri osobe izvučene su neozlijeđene, a radi se o troje hrvatskih državljana u dobi od 88, 85 i 68 godina te jednom državljaninu BiH u dobi od 84 godine.

Na mjesto događaja su, osim spomenutih, došli i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče, priopćili su iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara