FOTO Čitatelj snimio prazne police Konzuma: "Kiša pada po kupcima, prodaju pljesnivi sir..."

FOTO Čitatelj snimio prazne police Konzuma: "Kiša pada po kupcima, prodaju pljesnivi sir..."

Foto: Čitatelj Indexa

KONZUM, Agrokorova prodajna mreža koja je mnogim hrvatskim proizvođačima bila jedini izlaz na tržište, po svemu sudeći neće preživjeti.

>> FOTO Konzum reagirao na tekst o praznim policama u Rijeci, napunili ih pa poslali fotografije

>> Todorići neplaćanjem uništavali dobavljače, a novac trošili na jahte, helikopter, torbice od 60.000 kuna


>> Bivši šef Mercatora: Kraj će biti loš - Agrokor će sljedeće godine otići u stečaj


Da je Konzum u teškoj situaciji pokazalo je revidirano izvješće za prošlu i pretprošlu godinu. Taj trgovački lanac je 2015. završio u minusu od 1,4 milijarde kuna, umjesto u plusu od 235 milijuna kuna, kako je pokazivalo Todorićevo izvješće. Prošle godine, nakon svih ispravaka i prepravaka, minus je iznosio više od 1,8 milijardi kuna.

Još jedan pokazatelj teške situacije u kojoj se našao Konzum su i prizori koje gledamo već mjesecima - police trgovina su prazne ili poluprazne, prodaju se proizvodi kojima je istekao rok trajanja, pokvareni proizvodi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelj Indexa iz Rijeke poslao nam je fotografije koje je u utorak, 10. listopada, snimio u trgovini na Škurinjama. Kako kaže, a kako i dokazuju njegove fotografije, police Konzuma su poluprazne. Upozorava i da se većina proizvoda koji se nalaze na akciji u katalogu nikad i ne pojave na policama, ili budu rasprodani u jednom danu.

Tvrdi i da na policama Konzuma često nailazi na proizvode kojima je istekao rok trajanja. Iako bi takvi proizvodi trebali biti uklonjeni prije isteka roka trajanja, naš čitatelj kaže da su ponekad na policama izloženi danima.

 

"Kako se kupac osjeća birajući između sireva kojima je istekao rok trajanja, birajući koji je manje pljesniv? To žele uvaliti umirovljenicima koji ne vide? Još je sir omotan u crvenu foliju da kupci ne vide bočno kako izgleda, samo Konzum tako pakira, svi ostali lanci imaju kompletno prozirno a Konzum naplati i ambalažu kada važe proizvod", piše naš čitatelj.

Navodi da je još jedan od problema to što se Konzumov dućan uopće ne održava. "Kiša pada po kupcima jer krov prokišnjava, na odjelu voća i povrća, tehnike, sokova nalaze se kante po podu, samoposlužne blagajne su u kvaru, ni to ne održavaju, hodnici su neosvijetljeni, žarulje se mijenjaju svake prijestupne, kada noć padne mrak je u hodnicima...", navodi ogorčeni Riječanin.

"To su samo neki od razloga zašto imaju manje kupaca, ako im se i požalite na e-mail (ja sam im prije godinu dana pisao da im krov prokišnjava) dobijete odgovor "da smo Vaš dopis proslijedili odgovornim osobama zaduženim za ovaj segment poslovanja" i ništa ne naprave, sve je ostalo isto", napisao nam je nezadovoljni čitatelj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara