FOTO Čemu je služila tabla s natpisom "Ovrhe" u današnjoj emisiji "Nedjeljom u 2"

FOTO Čemu je služila tabla s natpisom "Ovrhe" u današnjoj emisiji "Nedjeljom u 2"

Screenshot: HRT

U EMISIJI "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovića gostovao je Marijan Hanžeković, čiji odvjetnički ured radi na poslovima ovrhe neplatiša HRT-ove pristojbe.

"Svatko od nas želi da ga se voli, nije lako kad se svaki dan moraš dokazivati i čovjek mora naći način kako se nositi s tim", kazao je Hanžeković odmah na početku emisije, pa dodao kako predlaže da svi svoje račune plaćaju na vrijeme, jer u tom slučaju dodatnih naplata ne bi bilo.

Hanžeković tvrdi da ovrhe u Hrvatskoj vodi 4.700 odvjetnika, dodajući kako se "nijedan odvjetnik nije obogatio samo na ovrhama, pa nije ni on".

Rekao je kako se država i bilježnik uvijek naplate, a odvjetnik ima nenaplaćenih 60 posto potraživanja iako je odvjetnička usluga u slučaju ovrha - besplatna. Odgovarajući na pitanje kako je dobio posao za HRT vezano za ovrhe kazao je kako taj posao nije dobio nego ga je "izmislio", dodavši kako je svoje usluge bivšem ravnatelju HRT-a Mirku Galiću ponudio - besplatno.

Kamera je tijekom emisije uhvatila zanimljiv prizor. Negdje na samom početku emisije kamera je snimila veliki bijeli papir na kojem piše "OVRHE" te neki podaci koji nažalost nisu vidljivi zbog širine kadra.

Kako smo doznali, radi se o papiru na kojem je Aleksandar Stanković sam izračunao i matematički dokazao koliko Hanžeković zarađuje na ovrhama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara