FOTO Maskirani razbojnik prijetio pištoljem i opljačkao banku u centru Karlovca

FOTO Maskirani razbojnik prijetio pištoljem i opljačkao banku u centru Karlovca
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

NEPOZNATI muškarac u utorak je oko 11:15 uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo u banci u karlovačkoj povijesnoj jezgri Zvijezda i pobjegao s manjom količinom novca, a pritom nitko nije ozlijeđen, doznaje se u policiji koja provodi očevid.

Opljačkana je banka u samom centru grada. Prema prvim informacijama, banku je opljačkala jedna osoba koja je zaprijetila vatrenim oružjem.

 

"S crnom maskom na glavi preskočio je pult i izvadio pištolj"

KAportal je razgovarao sa svjedokinjom koja je čekala u redu kada je pljačkaš upao u banku.

Rekla je da se sve odvilo jako brzo.

“Čekala sam u redu kad je netko potpuno u crnom s maskom na glavi preskočio pult i izvadio pištolj. Od dvije djelatnice zatražio je novac i koliko sam vidjela, nešto je i uzeo, samo ne znam je li se radilo o puno novca”, opisala je. 

Pretpostavila je da se radi o mlađoj muškoj osobi koja je brzo pobjegla iz banke. 

Očevid je u tijeku, a policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Banka već bila na meti pljačkaša

Direktorica marketinga razvoja i općih poslova Karlovačke banke Kristina Hata, zadužena i za koordinaciju sigurnosti banke, potvrdila je Hini da je do razbojništva došlo u šalter sali njihove centrale u Ulici Ivana Gorana Kovačića, da je maskirani razbojnik s pištoljem pobjegao te da se za njim traga.

"Mogu reći da je ukradena mala količina novca, sa samo jednog šaltera, da razbojnik nije ušao u trezor, već je pobjegao i to bez da je ikoga ozlijedio, a nije ispalio ni jedan metak. Traje očevid, a policiji smo dali i snimku razbojništva, jer sukladno Zakonu o zaštiti financijskih institucija Karlovačka banka ima vide-nadzor“, rekla je Hata i najavila da će se banka otvoriti uskoro, u popodnevnim satima.

Karlovačka banka bila je na meti kradljivaca i u ožujku prošle godine kada je eksplozivom raznesen njihov bankomat u četvrti Dubovac. Glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Senka Staroveški potvrdila je da je to kazneno djelo "uspješno razriješeno".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara