FOTO Na kući Hrvoja Zekanovića osvanuli kukasti križ i ustaško U

FOTO Na kući Hrvoja Zekanovića osvanuli kukasti križ i ustaško U
Foto: Facebook

NEPOZNATI počinitelj, ili više njih, jutros je grafitima išarao ulaz u dvorište obiteljske kuće saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića u Šibeniku.

Grafiti na ulaznim vratima Zekanovićeve kuće u šibenskom Varošu, u starom dijelu grada, pojavili su se između 9:15 i 9:30 sati.

"Kad sam se vratio iz trgovine, boja na vratima se još bila cijedila", rekao je Zekanović, koji je pred kućom stajao u društvu dva policajca.

Na fotografiji koju je objavio na Facebooku vidi se kako su na ulaznim vratima nacrtani kukasti križ i ustaški znak U.

"Skandal!!! Jutros mi je u Šibeniku napadnuta OBITELJSKA kuća u kojoj živim sa suprugom, majkom i tri kćeri. Hrvate se pokušava zaplašiti u njihovoj državi Hrvatskoj, e neće proći! Dijelite da cijela Hrvatska zna!", napisao je Zekanović uz priloženu fotografiju.

Njegovoj majci je pozlilo

"Ovo je moja obiteljska kuća u kojoj živim sa suprugom, tri kćeri i majkom. Definitivno se radi o napadu na izabranog hrvatskog zastupnika u Hrvatski sabor, što je jedan ozbiljan presedan. Ja zapravo ne znam da je u 30 godina hrvatske države bilo ovakvih slučajeva, da se nekom zastupniku na ovaj način prijeti i da mu se uništava imovina", rekao je Zekanović.

Saborski zastupnik HRAST-a naglasio je da mu je majci pozlilo kad je vidjela grafite.

"Nikome nije svejedno, no posebno mojoj majci koja ima 80 godina. Ona tu živi cijeli život. Ovo je jako loš presedan za Šibenik i za Hrvatsku. Zanima me hoće li biti reakcije svih onih koji su se digli na zadnje noge kada je Milorad Pupovac pogođen limunom, što sam osobno osudio. Zanima me hoće li ova priča biti zaboravljena poput svastike na Poljudu", zapitao se Zekanović. Policija je došla obaviti očevid.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara