FOTO Ovo je lice 19-godišnjeg terorista koji je francuskom svećeniku prerezao grkljan

FOTO Ovo je lice 19-godišnjeg terorista koji je francuskom svećeniku prerezao grkljan

Foto: Facebook

JEDAN od današnjih napadača na crkvu na sjeveru Francuske služio je uvjetnu kaznu te nosio elektroničku narukvicu za lociranje, objavili su francuski službenici, piše BBC.

Tužitelj Francois Molins identificirao je osumnjičenika kao 19-godišnjeg Adela Kermichea, koji je već dva puta bio uhićen zbog pokušaja da se domogne Sirije.

Podsjetimo, Kermiche i još jedan napadač danas su upali u crkvu u Saint-Etienne-du-Rouvrayju, u predgrađu Rouena, za vrijeme jutarnje mise.

Presjekli su grlo svećeniku, a nakon toga ih je ubila francuska policija. U trenutku napada u crkvi su se nalazili svećenik, dvije časne sestre i dvoje vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISIS preuzeo odgovornost za napad

Za napad je preuzela odgovornost Islamska država, i to putem svojeg komunikacijskog kanala Amaq.

Francuski premijer Manuel Valls kazao je da je cilj napadača koji su napali crkvu i ubili svećenika "potaknuti rat religija". Govoreći na tv kanalu TF1 Valls je kazao da "kada su napali svećenika, Katoličku crkvu, lako je vidjeti koji je cilj".

Francuski premijer pozvao je Francusku da ostane jedinstvena istaknuvši: "Naše je oružje demokracija".

Ubojstvo svećenika napad je na cijelu zemlju, kazao je ranije francuski predsjednik Francois Hollande. "Cilj je naša demokracija, to je cilj, no to će biti i naš štit. Naše jedinstvo je naša snaga", istaknuo je francuski predsjednik koji je pozvao naciju da ostane jedinstvena u borbi protiv mržnje i ekstremizma istaknuvši da je to "rat koji ćemo dobiti".

> Upali u crkvu u Francuskoj i prerezali grlo svećeniku, policija ubila dvojicu napadača ISIS-a

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara