FOTO Ovo je napadač s Krima, ubio je 17 ljudi. Evo što znamo o njemu

FOTO Ovo je napadač s Krima, ubio je 17 ljudi. Evo što znamo o njemu
Foto: Twitter

OSUMNJIČENI za napad na fakultet na Krimu identificiran je kao student Vladislav Rosljakov, javljaju ruski mediji.

>> Teroristički napad na fakultetu na Krimu, 18 mrtvih: "Posvuda su leševi djece"

Kako je navedeno, on je nakon napada u kojem je ubio 18 ljudi počinio samoubojstvo. 

Ruski mediji o osumnjičenom napadaču Vladislavu Rosljakovom pišu da je fakultet upisao 2015., a da je 8. rujna dobio dozvolu za oružje (kalibra 12). Navode i da je nekoliko dana prije napada kupio veću količinu naoružanja. 

Zasad nije poznat motiv napada. Istražna tijela rade na tome, a tijelo ubojice pronađeno je u knjižnici na drugom katu.

Podsjetimo, najmanje sedamnaest osoba je ubijeno i više od 70 ranjeno na fakultetu na Krimu u oružanom pohodu jednog učenika koji je pucao po svojim školskim kolegama prije nego si je oduzeo život, potvrdile su ruske snage sigurnosti, navodeći da motiv za sada nije utvrđen.

Iako su dužnosnici u prvim izjavama izašli s pretpostavkom da se radi o terorističkom napadu, istražni odbor, vladino tijelo koje istražuje najteže zločine, priopćilo je da se ovaj napad u krimskom lučkom gradu Kerču sada vodi kao masovno ubojstvo, a ne teroristički čin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je na minutu šutnje u počast žrtvama, većinom tinejdžerske dobi.

"Jasno je da se radi o zločinu. Motivi će biti detaljno istraženi", poručio je Putin.

Ravnateljica Kerčskog politehničkog koledža, Olga Grebenjikova, kazala je za krimske portale da su posvuda tijela djece.

Ruski istražni odbor priopćio je da je prvo u kantini koledža eksplodirala neka naprava napunjena metalnim dijelovima i stoga puno ranjenih ima ozljede od šrapnela.

Predsjednik Putin je naredio da se ozlijeđeni prebace u vodeće zdravstvene ustanove u Moskvi i drugim gradovima Rusije u slučaju potrebe.

Vojska je poslala na mjesto zločina oko 200 vojnika i desetak vozila i helikoptera kako bi pomogli službama za izvanredne situacije. Ministarstvo za izvanredne situacije poslalo je nekoliko helikoptera i transportni zrakoplov Iljušin 76 sa psiholozima i spasiocima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara