FOTO Ovo je službeni grb podravskog nogometnog kluba

FOTO Ovo je službeni grb podravskog nogometnog kluba
Foto: Podravski.hr

U MJESTU Zablatje, u srcu Podravine, postoji nogometni klub Udarnik koji kao službeno znakovlje koristi ustaško slovo U unutar kojeg se nalazi šahovnica koja počinje prvim bijelim poljem.

Sporni grb osvanuo je danas i na internetskim stranicama Općine Legrad. Podravski je uputio upit SDP-ovom načelniku Legrada Ivanu Saboliću.

"Da, sad vidim. Hmmm, to je nedopustivo, odmah ću naložiti da se ta vijest ukloni", rekao je Sabolić nakon što je upozoren da se na općinskim stranicama nalazi vijest o skupštini NK Udarnik, a kao ilustracija je objavljena velika slika grba s ustaškim slovom U i grbom s prvim bijelim poljem.

Nakon nekoliko minuta grb je na općinskim internetskim stranicama zamijenjen fotografijom s klupske skupštine.

"Poslat ćemo dopis klubu i tražiti da promijeni grb. Ako to ne učine, tražit ćemo od županijskog nogometnog saveza da se izjasni može li se klub s takvim grbom uopće natjecati", rekao je Sabolić.

Predsjednik NK Udarnik: "Nismo imali problema"

Tihomir Janeković, predsjednik NK Udarnik, upozorava kako dosad nije bilo baš nikakvih problema s klupskim grbom.

"Nekad je također bilo slovo U, a u njemu crvena zvijezda. Zvijezdu smo zamijenili hrvatskim grbom tamo negdje 87. ili 88. godine, ne znam točno. Je li tada slovo U dobilo uši? Ne znam tko je to crtao. Ne smatram da se radi o ustaškom obilježju", kaže.

O tome hoće li se grb mijenjati još će raspravljati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara