FOTO Ovo je uhićeni šef Hrvatskih šuma, skriva glavu od fotoreportera

FOTO Ovo je uhićeni šef Hrvatskih šuma, skriva glavu od fotoreportera
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

UHIĆENI HDZ-ov predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić stigao je na ispitivanje u USKOK. 

U policijskom vozilu je sagnuo glavu kako mu fotoreporteri ne bi snimili lice.

Vladimir Terešak, odvjetnik predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, dao je kratku izjavu za medije. "Do sada nismo dobili rješenje o provedbi istrage, kada budem kontaktirao s klijentom znat ću više reći, ispitivanje je zakazano za 16:45", kazao je Terešak, a prenosi N1.

Na pitanje kako će se njegov klijent braniti, kazao je da će to činiti aktivno.

"On se ne smatra krivim, iznosit će činjenice i okolnosti", kazao je odvjetnik uhićenog šefa Hrvatskih šuma. 

Odvjetnik Željko Gulišija, branitelj državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, rekao je da pretpostavlja kako je njegova branjenica i bivša kninska gradonačelnica uhićena zbog istrage povezane s vjetroelektranama.

''Ne mogu službeno potvrditi, ali pretpostavljam da je riječ o vjetroelektranama'', kazao je za Hinu Gulišija. Pritom je istaknuo da će više detalja znati tijekom poslijepodneva, ako mu Josipa Rimac izda punomoć kao branitelju.            

MUP je potvrdio da su od petka rano ujutro u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Među uhićenima su HDZ-ova državna tajnica i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

Policija je u petak u Splitu uhitila i Ivana Melvana, voditelja Uprave Hrvatskih šuma u tom gradu, koji je nakon toga odvezen u Zagreb gdje će dati izjavu u PNUSKOK-u.

Među uhićenima su i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika koji će tijekom dana također biti doveden u Zagreb na ispitivanje, te Nataša Turbić, HDZ-ova načelnica Gračaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara