FOTO Pogledajte kako izgledaju talijanske trgovine. Police su potpuno prazne

FOTO Pogledajte kako izgledaju talijanske trgovine. Police su potpuno prazne
Foto: EPA

U NEKOLIKO je talijanskih manjih mjesta u regiji Lombardija i Veneto, gdje živi ukupno oko 50 tisuća stanovnika, od jučer na snazi stroga karantena.

Zatvorene su prodavaonice, restorani, barovi, ne služe se mise, odgođena su karnevalska slavlja, zatvoreni vrtići, škole, odgođeni sportski turniri i sve vrste okupljanja. Ne vozi čak ni javni prijevoz.

Zaštitnih maski već odavno nema u brojnim talijanskim ljekarnama. Jedna je ljekarnica za Corriere della Sera izjavila da nema više zaštitnih maski ni za vlastite potrebe.

Stanovnici malog gradića Casalpusterlengo u Lombardiji stajali su satima u koloni za supermarket kako bi kupili namirnice, ali police u trgovini bile su prazne. 

U Lombardiji, Venetu, Emiliji-Romagni i Piemonteu su škole i fakulteti zatvoreni do 1. ožujka. Predavanja nema, a zatvaraju se i pubovi, diskoteke i kafići koji će morati prestati raditi u 18 sati popodne. Nakon toga neće smjeti posluživati goste, rekao je Giulio Gallera.

Iz Italije stižu fotografije praznih polica u trgovinama i ljudi s maskama koji u redovima čekaju kako bi kupili namirnice.

"Izolirani gradovi neće se moći napustiti ni u njih ući i to će osiguravati policijske snage, a prema potrebi i vojska", kazao je talijanski premijer Giuseppe Conte o odluci koju je vlada donijela u subotu, a koja će se početi primjenjivati tijekom nedjelje.

"Oni koji prekrše odluke bit će suočeni s kaznenim progonom", dodao je.

Koronavirus u Italiji otkriven je sredinom tjedna, a već danas je preko 150 osoba u toj zemlji zaraženo njime. 

Prema najnovijim informacijama, zaražene su 152 osobe. Time je Italija postala treća zemlja na svijetu po broju zaraženih.

Za sada su od posljedica virusa preminule četiri osobe. Zadnji je umro 84-godišnji muškarac u bolnici u Bergamu. Zasad nije poznato je li bolovao još od kakve bolesti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara