FOTO Pogledajte što je ostalo od automobila u kojem su ranjeni mladi vojnici

FOTO Pogledajte što je ostalo od automobila u kojem su ranjeni mladi vojnici
Screenshot: N1, Hina

RANO jutros dogodio se napad na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu u kojem su ozlijeđena tri hrvatska vojnika, od kojih je jedan u životnoj opasnosti, izjavio je na izvanrednoj konferenciji za medije hrvatski ministar obrane Damir Krstičević.

"Prema zadnjim informacijama koje imamo jedan je vojnik dobio teške tjelesne ozljede glave i nalazi se u životnoj opasnosti, a ostala dva vojnika su zadobila teže ozljede, ali se nalaze izvan živote opasnosti", kazao je Krstičević na izvanrednoj konferenciji za tisak. 

Kod jednog vojnika se radi o lomu nogu, a kod drugog o ozljedi ruke.

Objavljene fotografije s mjesta napada

Brigadir Krešimir Tuškan iznio je detalje napada, a onda i pokazao fotografije snimljene nakon napada.

"Naš tim je u 8.15 krenuo na zadaću s pet neborbenih oklopnih vozila. U svakom od vozila bila su tri pripadnika oružanih snaga. Kolona je krenula u 8.15 prema aerodromu i plan je bio da se dva vozila odvoje prema kampu Lyon, gdje su išli pokupiti pravnog savjetnika i njegovog suradnika koji su trebali zajedno ići na zadaću.

U 8.45 na glavnoj cesti ispred kampa Lyon došlo je do, prema izvješćima očevidaca, zalijetanja trokolice motocikla s navodnim bombašem samoubojicom na treće naše vozilo. Brzo su iz kampa izašle zaštitne snage i osigurale perimetar te pružile pomoć ozlijeđenima i prebacile ih u medicinsku ustanovu koja je pružila pomoć našim ozlijeđenima. Dva pripadnika s težim ozljedama su zračnim putem transportirani u najbližu bolnicu, a treći koji je imao ozljedu ruke ostao je u kampu radi pružanja daljnje pomoći", objavio je brigadni general Krešimir Tuškan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara