FOTO Policija spasila migrante u Lici, među njima djeca i trudna tinejdžerica

FOTO Policija spasila migrante u Lici, među njima djeca i trudna tinejdžerica
Foto: MUP

DANAS poslijepodne na ličkoj Plješivici, na predjelu Škipine, policajci granične postaje Korenica zatekli su pet iscrpljenih osoba - dvojicu muškaraca, trudnicu i dvoje djece.

Trudnica je još tinejdžerica

Radi se o dva muškarca koji su prema vlastitim izjavama starosti 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom (po njenoj izjavi starosti 19 godina) te dvoje djece, po izjavama, starosti šest i dvije godine.

Nakon što su ih policajci zatekli, dovezeni su u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće.

Ilegalno su došli u Hrvatsku?

Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji jučer pisali kao dijelu skupine koja se preko Plješivice ilegalno uputila u Hrvatsku.

"Skrećemo pažnju svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušavaju ili se namjeravaju uputiti u RH na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine", priopćili su iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara