FOTO Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec, plakala je na sudu

FOTO Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec, plakala je na sudu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

OPTUŽNO vijeće varaždinskog suda na današnjoj je sjednici analiziralo dokaze koje je tužiteljstvo prikupilo protiv Smiljane Srnec, optužene da je ubila svoju sestru Jasminu i tijelo sakrila u škrinju.

Optužnica protiv Smiljane Srnec danas je prihvaćena. Istražni zatvor je odmah produljen, a suđenje će krenuti u najkraćem mogućem roku.

"Nemam komentara, ali nisam", kazala je Srnec na upit je li ubila svoju sestru. Na sudu je i plakala.

Optužnicom se Smiljanu Srnec (45) tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri Jasmini Dominić (rođena 1977.) zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu te joj  nanijela višestruke ozljede u vidu prijeloma kostiju glave, od kojih je umrla.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno kako je riječ o sestri Smiljane Srnec, koja je uhićena istoga dana.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu optužnicu je pred Županijskim sudom podiglo 11. srpnja.

Tužitelj: Potvrđivanje optužnice bilo je očekivano

"S obzirom na sve ono što je činjenično utvrđeno u dosadašnjem postupku, s obzirom na brojnost i kvalitetu prikupljenih dokaza, smatram da je odluka o potvrđivanju optužnice očekivana i da oko takve odluke doista nije bilo nikakve sumnje", izjavio je zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić, koji smatra kako nije bila upitna ni odluka o produljenju istražnog zatvora za optuženu.

Očekuje da će se uskoro u ovom predmetu sazvati i pripremno ročište, a nakon toga i uslijediti sudska rasprava, dok je Galić istaknuo kako će Županijsko državno odvjetništvo nastojati da suđenje traje što kraće.

"Nastojat ćemo da se što prije dođe do prvostupanjske odluke, a nadam se da će i nastojanje suda biti da taj postupak što prije dovrši“, završio je Galić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara