FOTO Riječani slave srebro, centar grada preplavili su navijači

FOTO Riječani slave srebro, centar grada preplavili su navijači
Foto: Hina, Pixsell

NIKADA u Rijeci ni jedna izgubljena utakmica nije prihvaćena na ovaj način, s ponosom i pjesmom, ocijenili su večeras navijači hrvatske nogometne reprezentacije koji u središtu Rijeke slave srebro osvojeno na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Gat Karoline Riječke bio je središnje mjesto za zajedničko praćenje finalne utakmice između Hrvatske i Francuske, a prostor pred velikim ekranom bio je natkriven kako bi se okupljeni navijači mogli skloniti od kiše. To se pokazalo vrlo korisnim, jer u trenutku kad su Francuzi izvodili jedanaesterac središte grada osvježio je ljetni pljusak. No njih, kao ni ostale navijače, koji su utakmicu pratili na terasama gotovo svih ugostiteljskih lokala u središtu, to nije omelo u navijanju.  

Nakon isteka posljednje minute finala, dio navijača razočaran se uputio kućama, no većina je ostala u gradu. Dugotrajnim pljeskom pozdravili su dodjelu Zlatne lopte hrvatskom kapetanu Luki Modriću i srebrnih medalja reprezentativcima Hrvatske te je uslijedio nastavak slavlja uz pjesmu. Prometnicama Rijeke tekle su kolone vozila s nacionalnim zastavama uz trubljenje i skandiranje navijača. Promet ulicom Riva, glavnom prometnicom u središtu u smjeru istoka, bio je zatvoren za utakmice i nakon nje, kako bi se oslobodio prostor za tisuće navijača u crveno-bijelim majicama. 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara