FOTO U Negoslavcima našli posmrtne ostatke dvoje ljudi

FOTO U Negoslavcima našli posmrtne ostatke dvoje ljudi
Foto: Ministarstvo branitelja

TERENSKIM istraživanjima na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni su posmrtni ostaci dvije za sada neidentificirane osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo hrvatskih branitelja.

>>> Kod Vukovara nađeni posmrtni ostaci, sumnja se da su iz Domovinskog rata

Nakon ekshumacije koja je danas provedena, posmrtni ostaci su prevezeni u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

"U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima, od 27. rujna neprekidno provodi terenske izvide i istraživanja na području hrvatskoga Podunavlja.

Istraživanja na 12 lokacija

U tom su razdoblju izvidi i istraživanja provedeni na 12 lokacija na području Dalja, farme 'Marinovci', Laslova, kao i Ovčare, Sotina i Negoslavaca, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata. Pri tom, izuzev lokacije u Negoslavcima, na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja te se istraživanja nastavljaju i u predstojećem razdoblju", ističe se u priopćenju.

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja podsjećaju da Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale toga Ministarstva još uvijek radi na 1872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Ministarstvo branitelja objavilo je fotografije ekshumacije:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara