FOTO Vjetar i snijeg blokiraju promet, zabijelila se i Dalmacija

FOTO Vjetar i snijeg blokiraju promet, zabijelila se i Dalmacija
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

VJETAR i snijeg i dalje stvaraju probleme na cestama. 

Nakon što su ujutro snijeg, led i vjetar kamione potpuno odsjekli od Jadrana, promet se tek donekle normalizirao. 

Zima i dalje stvara probleme u prometu

Dionica Kikovica-Delnice zbog vjetra još je uvijek otvorena samo za osobna vozila. Ostale skupine vozila između čvorova Kikovica i Delnice prometuju obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) uz obaveznu zimsku opremu, javlja HAK u najnovijem izvješću o stanju na cestama. 

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

- dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;

- dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;

- Jadranska magistrala (DC8) na dionici Karlobag-Sveta Marija Magdalena;

- DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali na dionici Bakar-Karlobag (DC8), autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Cijeli popis dionica na kojima je obvezna zimska oprema možete pogledati ovdje.

Snijeg napadao i u Dalmaciji

U većini gradova i općina Dalmatinske zagore danas je osvanulo pod bijelim pokrivačem, pa  je tako snijeg zabijelio Imotski, Sinj, Trilj, Dugopolje, zaleđe Omiša, makarsko područje, pa čak i Brač.

Meteorolozi tvrde kako je najviše snijega napadalo u Imotskoj krajini - desetak centimetara, dok je prava snježna mećava sinoć pogodila Brela, Marušiće i Dubce nedaleko od Makarske. Dežurne cestarske službe su ceste posule solju, no unatoč tome vozače i dalje upozoravaju na krajnji oprez zbog skliskih cesta i s obzirom da će tijekom vikenda i dalje biti dosta hladno, te se očekuje nastavak snježnih padalina.

Na Marjanu je jutros izmjereno 3 stupnjeva

Prema podatcima Meteorološke postaje Split-Marjan u tom je gradu jutros izmjereno 3,9 stupnjeva, dok je osjet temperature -9,3 stupnja, puše sjeverno-istočni vjetar koji bi tijekom popodneva trebao okrenuti na jaču buru. Danas će najniža temperatura u Splitu iznositi 2,2 stupnja, najviša će se popeti do 4,9 stupnjeva, dok će prosječna temperatura iznositi 3,7 stupnjeva.

Zaseoci iznad Omiša ostali su zameteni i zarobljeni nakon neočekivaanih obilnih snježnih padalina. Jutro je osvanulo s 20-ak centimetara snijega pri ćemu ralice u zaseoke ne dolaze niti će doći kažu lokani mještani. Snijeg je stvorio idiličnu snježnu sliku pogleda na otok Brač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara