Fotoreporter pretučen zbog poraza Hrvatske: "Policija nije napravila ništa"

FOTOREPORTER Slavonskog doma Marin Franov (29) pretučen je u petak u Osijeku poslije nogometnog dvoboja Hrvatska-Turska dok je pokušavao fotoaparatom zabilježiti tugu i nevjericu na licima navijača zbog hrvatskog poraza u Beču.

Naime, Franov se, kako je rekao, taman našao ispred pet-šest uplakanih cura gdje je kleknuo na koljeno ne bi li kamerom uhvatio njihovo razočaranje.

"Sve se odvilo u pet sekundi. Na osječkom Trgu Svetog Trojstva, gdje je organizirano javno gledanje, tražio sam kadrove atmosfere među navijačima nakon nogometnog poraza. Tako sam se zaustavio ispred grupe cura koje su sjedeći plakale. Kleknuo sam na koljeno i baš da ću ih usnimiti kad sam dobio prvi udarac u glavu. Okrećem se prema mladiću koji ima 16-17 godina, malo višem i krupnijem od mene. Tada sam mu rekao što radim, međutim, on me šakom opalio po lijevoj strani glave. Onda sam stao bježati, a on je na mene skočio i udario me nogom u leđa", kazao je Franov nastavivši kako je dotrčao do 10 metara udaljenih specijalnih policajaca, za koje nije siguran jesu li taj napad uočili.

"Policija nije učinila ništa"

Koliko je Franovu poznato, specijalcima nije običaj bilježiti ovakve izgrede na navijačkim mitinzima, kao što je bio ovaj Osijeku, jer je riječ, pretpostavlja, o događajima visokog rizika na kojima se samo registriraju teži ispadi pa mu nije čudno da oni nisu reagirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Specijalna policija me uputila na temeljnu policiju. Njima sam prijavio napad pa smo otišli na mjesto događaja, ali kada smo tamo došli napadača više nije bilo. Ja sam policiju upozorio na njegovu ekipu, koja je još uvijek bila prisutna, smatrajući da bi oni policiji mogli nešto više reći o mladiću koji me napao. Ali oni nisu učinili ništa", požalio se Franov koji je sinoć oko 21 sat doznao da ni zapisnik nije izrađen, kada je u policiju pozvan na obavijesni razgovor.

Zapisnik napravljen tek 24 sata nakon događaja

"Tek je tada napravljen zapisnik, dakle 24 sata nakon događaja, i tek su tada uslijedile istražne radnje odnosno potraga", kazao je Franov koji dvoji u uspješnost zakašnjele policijske istrage.
Koliko se policija na ovom slučaju angažirala od sinoć, njemu trenutno nije poznato.

Glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer nije htjela komentirati zakašnjelo sastavljanje zapisnika pitajući se - "čemu to". Tek je kazala da "policija radi svoj posao i da je poduzela sve potrebe istražne radnje". Koliko je njoj poznato, počinitelj još uvijek nije pronađen.

Zbog samog nasrtaja Franov je još uvijek u šoku. Dometnuo je da ga je nasilnik mogao samo zamoliti da ih ne snima, što bi on jednostavno ispoštovao. Prava je sreća što je završio samo s lakšim ozljedama.

"Osjećam bolove u glavi i slabije čujem na lijevo uho", pojasnio je Franov. Još jedan u nizu napada na medijske djelatnike osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo, koje je istaknulo da se nemila situacija odigrala, a što je prilično bitno, za vrijeme radnog zadatka.

Ig.M.
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara