Fox News: Američki mediji izruguju se kršćanima. To mora prestati

Fox News: Američki mediji izruguju se kršćanima. To mora prestati

Foto: 123rf, Screenshot: Fox News

JE LI vjera u Boga znak psihičkog poremećaja? Većina Amerikanaca ne bi se složilo, no liberali u medijima učestalo pljuju po onima koji se ne boje izraziti svoje religijske stavove, piše Bruce Riley Ashford za Fox News. U nastavku donosimo najbitnije dijelove njegova komentara.

"Voditeljica ABC-jeve emisije "The View", Joy Behar, u nedavnoj emisiji kršćansku vjeru američkog potpredsjednika Mikea Pencea nazvala je "zastrašujućom", a njegova vjerovanja prozvala "psihičkim poremećajem".

Duboko religiozni američki potpredsjednik na napad je odgovorio: "Jednostavno nije ispravno da ABC emitira televizijsku emisiju u kojoj se izražava ta vrsta religijske netrpeljivosti."

Kritike na račun vjere samo pokazuju kako su "neki u mainstream medijima izvan dodira s realnošću", izjavio je Pence.

Pence je u pravu. Takve kritike uvreda su na račun svih vjernika. Bez obzira na njegove političke stavove ili uspjeh na položaju koji obnaša, Pencea se ne smije kritizirati na temelju njegove vjere."

 

"Kad Isus priča s vama, to je nešto drugo"

"Komentare na ABC-ju potakla je bivša zaposlenica Trumpove Bijele kuće, Omarosa Manigault Newman, koja sudjeluje u novoj CBS-ovoj emisiji "Celebrity Big Brother". 

Manigault Newman je u "Big Brotheru za slavne" izjavila da bi se Amerikanci trebali zabrinuti jer Pence vjeruje da mu se obraća Isus.

Jedna od sudionica "The Viewa" izjavila je da sumnja u iskrenost Penceove vjere, na što je Behar izjavila da je Pence mentalno nestabilan.

"Jedno je kada razgovarate s Isusom. No, kada Isus razgovara s vama, to je nešto drugo", izjavila je Behar.

Propovijed u eteru

"Napadu na Penceovu vjeru i život uskoro su se pridružili i drugi u američkim medijima i na društvenim mrežama. Radi se zapravo o eskalaciji uznemirujućeg trenda ismijavanja kršćanske vjere.

NBC-jev sportski komentator Tony Dungy nedavno se našao na metama kritike zbog toga što je uoči utakmice pohvalio vjeru jednog od najboljih igrača Super Bowla, Nicka Folesa.

Dungy je Folesovu vjeru nazvao "značajnim čimbenikom" u njegovu uspjehu protiv New England Patriotsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritičari na Twitteru ubrzo su prozvali Dungyja i NBC jer Dungy "drži propovijed u eteru".

Bivši igrač NFL-a Tim Tebow također se često nalazio na meti kritičara jer je otvoreno klečao i izražavao svoju kršćansku vjeru."

Izlika za netoleranciju

"Sličan scenarij ponovio se i nakon masakra u školi na Floridi prošle srijede. Aktivisti na Twitteru osudili su Trumpov kršćanski poziv na molitvu kao pokušaj izbjegavanja suočavanja s problemom.

Kršćanstvo ismijava i američka Komisija za građanska prava, kao i mnogi liberali u medijima.
Kršćanima je izraz "vjerska sloboda" samo izlika za "diskriminaciju, netoleranciju, rasizam, seksizam, homofobiju, islamofobiju, kršćansku nadmoć i svaku drugu vrstu netolerancije", stoji u Komisijinu izvješću o vjerskim slobodama iz 2016. godine."

Molitva kao oblik aktivizma

"Amerikancima bi jasne trebale biti dvije stvari. Prvo, nema ništa loše u javnom izražavanju katoličke vjere. Vjera kršćanima oblikuje identitet, prema njoj organiziraju svoj život i ona ih motivira da budu dobri susjedi i građani.

U SAD-u ne postoji državna religija kojoj se svi moraju priklanjati. Prema tome, nijedan oblik vjere ne bi trebao biti prisiljen na skrivanje.

Budući da je neispravno, neamerički i protuustavno od nekoga zahtijevati da bude kršćanin, jednako je tako neispravno kritizirati javne ličnosti zbog njihove religioznosti.

Postavlja se pitanje, bi li NBC imao istu reakciju da je Pence musliman, budist, hinduist, židov ili ateist?

Usto, molitva je mnogo moćniji oblik aktivizma od objavljivanja uvreda i kritika na Twitteru. Molitva je mnogo važnija od svih objavljenih tvitova, radijskih emisija i kolumni zajedno."

Svatko ima "religiju"

"Kritičari vjere moraju shvatiti da i oni sami svojim kritiziranjem zapravo javno prakticiraju religiju.
Svatko ima "religiju", bez obzira na to izjašnjava li se kao vjernik ili ne. Netko ili nešto je u centru svačijeg života i taj netko ili nešto ima za tu osobu funkciju boga.

To može biti Bog, seks, novac, moć ili bilo što drugo. Vjera u tom smislu uvijek ima znatan utjecaj na naš javni život.

Stoga vjeru treba prihvatiti, a ne se izrugivati ljudima koji su transparentni i javno pokazuju ono u što vjeruju. Takvim ljudima se treba diviti jer ništa ne skrivaju", zaključuje Ashford za Fox News.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara