Franck: Peruško šuti, neka objavi kome je sve plaćen stari dug

Franck: Peruško šuti, neka objavi kome je sve plaćen stari dug

Foto: FAH

FRANCK, koji je jedan od najvećih vjerovnika u postupku izvanredne uprave, još uvijek nije dobio odgovore izvanredne uprave na dva podneska Trgovačkom sudu u Zagrebu od 6. travnja 2018., priopćili su iz te kompanije. 

>>DOZNAJEMO U Francku misle da su Ramljak i Peruško muljali, traže odgovore od suda

U priopćenju koje smo dobili navode kako ih izvanredna uprava ignorira te da ne mogu dobiti relevantne informacije ni od svog predstavnika u Privremenom vjerovničkom vijeću - budući da njegove članove obvezuje Ugovor o povjerljivosti i Pravilnik o priopćenju/korištenju informacija (koje su sami prihvatili), a Vjerovničko vijeće još uvijek nije formirano.  

Traže od Suda da zabrani Perušku angažman savjetnika

Podsjećaju da su od Suda tražili da naloži izvanrednom povjereniku da dostavi svu dokumentaciju vezanu uz namjeravano angažiranje novih savjetnika Privremenog vjerovničkog vijeća koji bi trebali biti angažirani na trošak stečajne mase. Također su zatražili da se izvanrednom povjereniku zabrani angažiranje i plaćanje novih savjetnika iz sredstava stečajne mase te da imovinom Agrokora može raspolagati samo za podmirenje tekućih obaveza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predložili smo da Sud naredi izvanrednom povjereniku objavu liste „starih“ tražbina svih vjerovnika koje su plaćene od otvaranja postupka uz objašnjenje kriterija za odabir plaćanja. Budući da je Odluka o angažiranju savjetnika dobila potporu većine članova Vijeća tek na 18. sjednici održanoj 13. travnja 2018., tražimo da izvanredna uprava bez odlaganja dostavi zapisnike s tih sjednica (održanih 19. i 27 ožujka, uključujući i sjednicu od 13. travnja) i druge materijale u spis predmeta te u najkraćem roku objavi financijske i druge uvjete angažmana tih savjetnika te informaciju jesu li prije u postupku ikoga savjetovali. 

Naglašavamo da Franck nije imao pristup “povjerljivom“ nacrtu osnovnih elemenata nagodbe koji nosi datum 9. travnja 2018., a s kojim su bili upoznati određeni vjerovnici, od kojih je navodno nekolicina njih podržala nacrt kao neobavezujući, ali njima prihvatljiv okvir nagodbe", piše u priopćenju. 

Nije u interesu vjerovnika da imaju 5 članova koje je izabrao povjerenik

Navode i kako su vjerovnici skupine A (razlučni vjerovnici) izabrali Franck da ih predstavlja u stalnom Vjerovničkom vijeću. Nije u interesu vjerovnika da Vjerovničko vijeće ima samo 5 skupina određenih od izvanrednog povjerenika koje prilagođavaju roll-up zajmodavcima, ističu u kompaniji.

12. veljače 2018. uložili su Žalbu na Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu o razvrstavanju vjerovnika u skupine te, posljedično, broju članova Vjerovničkog vijeća. Žalba još uvijek nije riješena.

"Franck i dalje smatra da ostale četiri skupine nisu formirane sukladno interesnim pozicijama pojedinih grupa vjerovnika te da bi Vjerovničko vijeće trebalo imati sedam ili devet članova kako bi što vjernije predstavljalo volju različitih, i u mnogočemu protivnih interesa vjerovnika", zaključili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara