Francuska upozorila Hrvatsku oko "slučaja Asanović"

MINISTARSTVO vanjskih poslova Francuske uputilo je pismo hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova vezano za slučaj navodnog neplaćanja poreza Francuskoj od strane proslavljenog hrvatskog nogometaša Aljoše Asanovića, javlja Jutarnji list.

Sam slučaj star je čak pet godina, točnije od 22. siječnja 1999. kad su iz Francuske počela stizati pisma na Aljošinu splitsku adresu, u kojima se od njega zahtijevalo da plati porez u iznosu od (tadašnjih) 1,725,000 franaka, odnosno 250,000 eura.

No, ta su se pisma vraćala u Francusku s oznakom "nepoznat", piše "Jutarnji", pa dodaje kako je nedavno u hrvatsko Ministastvo vanjskih poslova došlo pismo iz francuskog MVP-a, u kojem između ostalog stoji kako "Asanović mora izmiriti svoje porezne obaveze iz razdoblja kad je igrao u Francuskoj".

"Nemam pojma zašto se taj slučaj sad vadi iz naftalina, ja sam svoje obaveze prema francuskoj državi zaključio i "očistio" još prije šest godina, uoči SP-a 1998. u Francuskoj." – komentirao je Asanović.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, najvjerojatnije se radi o neplaćenom porezu iz razdoblja kad je Aljoša igrao u Montpellieru. Nesporazum je, dodaje se u članku, uzrokovan Asanovićevim uvjerenjem da porez plaća klub, budući da je od u pregovorima o transferu dogovarao netto iznos. No, iz Montpelliera stiglo je šturo objašnjenje kako "svatko u Francuskoj mora platiti porez na svoja primanja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara