Francuski farmeri prosvjedovali za oslobađanje kolege, pucao je na tinejdžera

Francuski farmeri prosvjedovali za oslobađanje kolege, pucao je na tinejdžera
Ilustracija: Screenshot You Tube

STOTINE farmera prosvjedovale su danas u francuskom gradu Reimsu tražeći puštanje svog kolege koji je pucao i teško ranio jednog tinejdžera, piše BBC.

Farmer pucao na tinejdžera jer je mislio da je kradljivac

Ranjeni 19-godišnjak sada se nalazi u komi u bolnici, no izvan životne opasnosti. Farmer Jean-Louis Leroux (46) priznao je da je otvorio vatru na ljude za koje je vjerovao da mu pokušavaju ukrasti gorivo.

Policiji je ispričao da je već desetak puta bio opljačkan te da je osjećao da je primoran reagirati nakon što policija nije učinila ništa da krađe prestanu. Njegov odvjetnik rekao je da Lerouxu nije bila namjera nikome nauditi.

Sud pustio farmera iz istražnog zatvora

Sud je danas odlučio da Leroux može biti pušten na slobodu do suđenja. A njegovi kolege danas su prosvjedovali ispred suda s transparentima na kojima su tražili njegovo oslobađanje. 

Mnogi od njih ispričali su kako su i sami bili žrtve pljački te su se požalili da se osjećaju nezaštićeno.

“Znamo da upotreba oružja nije rješenje. Ne tražimo da nam se dozvoli da tako sebe štitimo, no ponekad se dogode dramatične stvari”, rekao je Hervé Lapie, predsjednik lokalne podružnice sindikata farmera  FDSEA.

S druge strane, odvjetnici ranjenog 19-godišnjaka izjavili su kako je pucnjava bila “zasjeda” te su rekli kako uzimanje pravde u svoje ruke nije nikad prihvatljivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara