Francuski MUP: Letovi Air-Francea otkazani zbog pogrešaka FBI-a

ZBOG pogrešaka američke savezne policije (FBI) u čitanju popisa putnika na Božić je bilo otkazano šest letova Air Francea za Sjedinjene Države, rekao je u petak glasnogovornik francuskog ministarstva unutarnjih poslova potvrdivši pisanje američkih medija.

On je rekao da je FBI francuskim dužnosnicima prenio da su imena šestero putnika identična imenima terorista poznatih FBI-ju.

Međutim, umjesto terorista, istražitelji su ispitali jedno dijete, Velšanina, djelatnika osguravajućeg društva, postariju Kineskinju, vlasnicu restauranta i troje francuskih državljana, piše Wall Street Journal od petka, pozivajući se na francuske dužnosnike.

Dijete, koje je trebalo putovati zrakoplovom, ima isto ime kao i vođa tuniske terorističke skupine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No francuski MUP tvrdi da na popisu što ga je FBI predao francuskim vlastima nije bilo imena i datuma rođenja.

"SAD nam nije dao ni u jednom trenutku imena. Nismo imali imena putnika. Dali su nam samo brojeve letova za koje su vjerovali da su bili prijetnja", kazao je za agenciju Reuters neimenovani izvor blizak francuskoj istrazi.

Osim toga, američki i francuski dužnosnici potvrdili su u četvrtak i petak da su američki lovci F-16 dopratili neke letove Air-Franca u američkom zračnom prostoru tijekom Nove godine zbog straha da bi napadači mogli pokušati srušiti zrakoplove na američke ciljeve.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara