Francuski policajac pokušao silovati 20-godišnju Srpkinju?

20-GODIŠNJA Srpkinja Anita S. koje je prošle godine 15 dana bila u pritvoru u policijskoj stanici u predgrađu Pariza zbog toga što nije posjedovala boravišnu dozvolu, optužila je francuskog policajca za pokušaj silovanja, piše francuski list Liberation, a prenosi Mondo.

Kako tvrdi 20-godišnjakinja nakon što je privedena, policajac joj je prvo kazao: "Ti si nova i ne poznaješ pravila", te ju zatim pokušao napastovati.

"Počela sam vikati. Bio je iznenađen mojom reakcijom. Izašao je iz prostorije i zatim su došli drugi policajci. Rekli su mi da nemam potrebne dokumente, te da će me poslati natrag u Srbiju, budem li se tako ponašala" - prepričava Anita S., koju francuske vlasti terete za ilegalan ulazak u državu, što joj se dogodilo.

Policija je zaista mogla Anitu S. u roku od 48 sati vratiti u Srbiju, tvrdi Liberation koji dodaje kako je Anita u Francusku stigla s 14 godina, u vrijeme NATO-vog bombardiranja, te da su ona i brat u Francusku ušli s turističkim vizama, jer su joj tamo bili roditelji. 20-godišnjakinja je podnijela zahtjev za "okupljanje obitelji", koje predviđa francuski zakon čiji članovi obitelji žive i rade u Francuskoj, no on još uvijek nije obrađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon događaja u policiji, Anita S. je podnijela tužbu protiv policajca, došlo je dosuočenja, a dvije druge žene koje su bile s njom u pritvoru identificirale su policajca, a njen odvjetnik je blokirao postupak koji se protiv nje vodio zbog neposjedovanja boravišne dozvole.

Policajcu koji ju je napao izrečena je "disciplinska mera" - zabranjeno mu je da ubuduće sam ulazi u prostorije u kojima su pritvorene žene.

Aniti S. je sud odredio da ostane s majkom u kući te da se redovno javlja u policijsku stanicu. Međutim, ona je iz straha od povratka u policijsku stranicu, otišla kod svog dečka, zbog čega je sada u problemima i njena majka. Njoj naime policija prijeti kako joj neće produžiti boravišnu dozvolu ne kaže li im gdje joj je kćer.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara