Franjevci pozivaju prijatelje mira da upale "svijeće za mir"

Franjevački institut za kulturu mira pozvao je javnost u Hrvatskoj i BiH da se ove i iduće nedjelje, 16. i 23. ožujka., uključi u akciju "Svijeća za mir".

"Mi franjevke i franjevci - okupljeni na savjetovanju u Samoboru, u organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira - u ozračju velike prijetnje ratom, iz vlastitog iskustva užasa rata i njegovih posljedica, pozivamo sve prijatelje mira u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, da se uključe u akciju Svijeća za mir, koja se već valovima širi od Novog Zelanda, kako bi obasjala cijelu kuglu zemaljsku", ističe se u večerašnjem priopćenju Franjevačkog instituta za kulturu mira.

"Prisjetite se naših svijeća s kojima smo skretali pozornost svjetske javnosti i upućivali molitve Bogu da nas sačuva od rata i u ratu. Sad kad su drugi izravno, a mi neizravno pod prijetnjom rata, upalimo ponovo svoje svijeće", dodao se u priopćenju.

Franjevci pozivaju sve prijatelje mira da u "predvečerje ove i iduće nedjelje, 16. i 23. ožujka, izađu s upaljenim svjetiljkama pred crkve, na gradske trgove ili izlože svoje svijeće na prozorima, kao vapaj Bogu da sačuva ovaj svijet od ratnog razaranja".

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara