Friščić: HSS-ovci u Upravi Podravke su tamo postavljeni zato što su dobri menadžeri

Tekst: J.C.
Foto: Vlado Kos / Cropix

"KOALICIJA HDZ-a i HSS-a nije zasnovana na načelima Uprave i Nadzornog odbora Podravke niti će se zbog toga raspasti", odgovorio je Josip Friščić na novinarsko pitanje je li zbog Podravke došlo do napetosti među dvije najjače stranke u Vladi Jadranke Kosor.

Prvi čovjek HSS-a tvrdi kako su priče o trzavicama samo neosnovane glasine i dodaje kako u aferi koja je izbila oko Podravke HSS i HDZ imaju zajednički interes. "Svi želimo da se transparentno pokaže što se događalo s tim novcem i tko stoji iza svega. Ne vidim zašto bi bilo tko imao što skrivati jer je riječ samo o prijenosu novca s jednog računa na drugi, te mu je vrlo lako ući u trag", kaže Friščić.

Friščić nikakve zaključke ne želi donositi unaprijed pa tako ni one koji se tiču krivnje Damira Polančeca. Nije želio direktno odgovoriti na pitanje vjeruje li da je Polančec nevin. "Ja vjerujem u Boga, a drugi neka kažu tko što čini. Sumnja je opasna po čovjeka, ona ga razara", kaže Friščić.

Šef HSS-a također je demantirao glasine kako su u aferu upleteni i kadrovi iz njegove stranke. "HSS nikoga nije postavio u Upravu Podravke zbog stranačke pripadnosti. Ti ljudi su postavljeni zato što su dobri menadžeri", podvukao je Friščić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara