Fuchs o uvjetima pod kojima će djeca u školu: Na vrijeme će sve saznati

Fuchs o uvjetima pod kojima će djeca u školu: Na vrijeme će sve saznati
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NOVI ministar obrazovanja Radovan Fuchs za Novu TV je otkrio kada će roditelji i djeca znati pod kojim uvjetima će se ići u školu.

''Nadam se uskoro. Ne idući tjedan, ali na vrijeme će znati. Razrađujemo sve moguće scenarije, moramo proigrati sve'', rekao je.

Na pitanje bi li trebala sva djeca ići u školu ako epidemiološka situacija bude povoljna, rekao je da bi trebalo biti moguće da sva djeca pohađaju nastavu.

Kada je riječ o upozorenjima učitelja da je djeci potrebno međusobno druženje, Fuchs poručuje:

''Imperativ je djecu vratiti u školu, i osnovnu i srednju. Nisu samo djeca u pitanju, tu su i roditelji i učitelji."

O zagrebačkom sveučilištu

Fuchs je komentirao i stanje na Sveučilištu u Zagrebu u kojem dolazi do sve češćih sukoba između rektora Damira Borasa i Filozofskog fakulteta. Ministar ističe da je njegova pozicija takva da je sve to isključivo u nadležnosti Sveučilišta.

''Senat je taj koji može nešto napraviti'', kazao je.

Na pitanje smatra li da je normalno da Filozofski fakultet u skladu s propisima odabere dekana, a da zatim rektor sruši tu odluku, Fuchs je podsjetio na uzrečicu da ''pravda i pravo nisu isto''. Kaže da on osobno nema problema s načinom na koji rektor Boras vodi zagrebačko sveučilište.

''Vidjet ćemo sve. Ja ću, nadam se, razgovarati s rektorom Borasom, kao i sa svim ostalim rektorima, pa ćemo vidjeti'', kazao je.

Dodaje da on Borasovo ponašanje niti tolerira niti ne tolerira. ''Nažalost, ili na sreću, kako hoćete, u ovom trenutku niti ministar, niti premijer niti predsjednik države ne može učiniti ništa unutar samog Sveučilišta'', poručuje Radovan Fuchs.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara