G. Kovačević, D. Krmpotić i A. Jukić najbolji menadžeri u 2004.

G. Kovačević, D. Krmpotić i A. Jukić najbolji menadžeri u 2004.

HRVATSKO udruženje menadžera i poduzetnika CROMA sinoć je dodijelio priznanja nagrađenim menadžerima i poduzetnicima za 2004. godinu. Stručni žiri i Upravni odbor HUM-Croma izabrali su 10 najboljih u devet različitih kategorija, od pedesetak kandidata koji su se ove godine javili na natječaj.

Menadžericom godine u kategoriji velikih poduzeća izabrana je potpredsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević. Ona je, kako se navodi u obrazloženju, dokazala da je hrvatskim menadžerima u okruženju multinacionalnih kompanija poput Ericssona otvoren put izlaska iz lokalnih okvira, te da se zahvaljujući stručnosti i vizionarstvu mogu pozicionirati kao značajni igrači na globalnom tržištu.

Za menadžera godine u kategoriji srednjih poduzeća izabran je Darko Krmpotić, generalni direktor i predsjednik Uprave tvrtke KIO Orahovica, koja je postala jedna od najsuvremenijih tvornica keramičkih pločica u Europi. Tvrtka izvozi 81 posto od 7 milijuna kvadrata godišnje proizvodnje. Do kraja godine broj djelatnika bi se trebao povećati za 100, pa će u tvornici ukupno biti zaposleno 550 radnika.

U kategoriji malih poduzeća izabran je Country Managing Director Hewlett - Packarda Alojzije Jukić. Tijekom posljednje dvije godine, otkako je Jukić na čelu HP-a, prihod tvrtke se udvostručio, broj zaposlenih nominalno raste po stopi od 40 posto, a tržišni udjeli se povećavaju u svim segmentima poslovanja. Tvrtka, čiji konsolidirani godišnji promet iznosi 100 milijuna USD, trenutno zapošljava 53 djelatnika s prosječnom neto plaćom od 14.242 kune.


Country Managing Director Hewlett - Packarda Alojzije Jukić

U kategoriji javnih poduzeća najboljim menadžerom proglašena je predsjednica Uprave Jadranskog naftovoda, Vesna Trnokop-Tanta, dok je u kategoriji inozemnih tvrtki izabran predsjednik Uprave tvrtke Chromos boje i lakovi Tomislav Cerc.

Nagradu za poduzetnicu godine dobila je predsjednica Uprave i vlasnica tvrtke Generalturist Maja Pećarević. Najboljim projektnim menadžerom proglašen je Nikola Nemčević, direktor i suvlasnik tvrtke Jan - Spider iz Pitomače koja proizvodi ljekovito bilje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor tvrtke Vodoinstalacija Zadar Davor Jurjević te suvlasnik i predsjednik Uprave HG Spota Hrvoje Prpić proglašeni su za najbolje mlade menadžere.


Predsjednik Uprave HG Spota Hrvoje Prpić  

Nagradu za životno djelo CROMA je ove godine dodijelila Karmelu Krebelu, predsjedniku Uprave poduzeća Kamen Pazin. Krebel tvrtku s pedesetogodišnjom tradicijom uspješnu vodi punih 30 godina.

Jučer je održana i redovita izborna skupština CROMA-e, na kojoj je za novog predsjednika izabran Vladimir Ferdelji, predsjednik Uprave Elektrokontakta i prošlogodišnji menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća.

Komentirajući medijske špekulacije da će menadžerom godine biti proglašen Zdravko Pevec, Ferdelji, predsjednik CROM-ina žirija, na konferenciji za novinare je kazao da je Pevec bio među nominiranima, ali da nije bio niti blizu izbora. Podsjetimo, Pevec je 2001. godine bio proglašen poduzetnikom godine.

 I. Barać

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara